nedjelja, 3. srpnja 2016.

Jeste li realni kod određivanja cijene svoje nekretnine ?

Agencija Rivalitas prisutna je na tržištu nekretnina 10 godina i na temelju našeg iskustva možemo vam u svakom trenutku dati realnu procjenu vrijednosti nekretnine u odnosu na ostvarene cijene nekretnina sličnih karakteristika u periodu od pola godine ili godinu dana.
Situacija sa kojom se često sretnemo kada posredujemo u prodaji nekretnine je da prodavatelji inzistiraju na cijeni koju su sami odredili.
Najćešći argument je : “ Pogledali smo slične nekretnine u našem kvartu i došli do ove xy cijene “.
Uvijek se zapitajte koliko se dugo te nekretnine prodaju i zašto nisu prodane.
Lančana reakcija određivanja cijene  po sličnim oglasima uglavnom je kontraproduktivna, jer ne predstavlja realno stanje i samo ćete si otežati prodaju.


Kod preuzimanja nekretnine u našu ponudu dajemo sugestiju cijene po kojoj bi nekretnina trebala biti oglašena, a na temelju karakteristika nekretnine i našeg stručnog iskustva .
Prodavatelj nije u obvezi prihvatiti cijenu koju smo predložili i u tom slučaju nekretninu oglašavamo po cijeni koju prodavatelj želi.
Ako se dogodi da se nekretnina dugo pojavljuje u oglasima koji su pogledani po nekoliko tisuća puta, a nije došlo do realizacije prodaje ili iznajmljivanja , većinom je to zbog previsoke cijene.
Web stranica Rivalitas nekretnine je odlično posječena i u kombinaciji sa oglašavanjem na svim relevantim portalima za nekretnine i u tiskanim izdanjima oglasnika ,
možete biti sigurni da su Vaše nekretnine adekvatno prezentirane i vrlo je mala mogućnost da ih ciljna grupa / populacija nije primjetila.
Ako Vam je nekretnina predugo oglašena postiže se potpuni kontraefekt. Takvu nekretninu potencijalni kupci / najmoprimci počinju zaobilaziti u širokom luku pretpostavljajući da uzrok što je nekretnina još uvijek na tržištu nije samo previsoka početna cijena.


Često je slučaj kod prodavatelja postoji i emotivna vezanost za nekretninu i za njega ona vrijedi puno više nego  što je to trenutno realno.
Baš zbog toga što agenti Rivalitas agencije nekretninu gledaju isključivo poslovno, prihvatite našu procjenu početne cijene i sigurno ćete biti zadovoljni sa realizacijom kupoprodaje .
Nadalje, ako je na primjer oglašena cijena 100.000,00 € i potencijalne kupce dovedemo u razgledanje stana, nije dobar argument kojeg prodavatelji često ističu :
“ Ova sada je već snižena cijena, prije smo oglašavali po 115.000,00 € i zato sada ne bi pregovarali o cijeni”.
Potencijalni kupac je vidio oglašenu cijenu koja ga je potakla da pogleda nekretninu.
Prijašnja cijena ( koja nije realizirana jer je bila visoka) ne treba se isticati kao polazišna točka, jer takav argument ne stoji. Zainteresirani kupac je došao pogledati nekretninu jer mu se cijena učinila prihvatljivom.

Česta je situacija da sa prodajom svoje nekretnine prodavatelji žele riješiti sve postojeće , većinim financijske probleme. Nije realno očekivati da ćete prodajom stana od 120 m2 , uspjeti kupiti tri dvosobna stana u istom dijelu grada. Ili da ćete kupiti dva dvosobna stana, a prodali ste trosobni.
Dio problema je moguće riješiti na takav način,  ali sve definitivno ne .


Lokacija je sigurno jedna od važnijih činjenica kod određivanja cijene.
Ali svakako ne može biti presudna.  Pravilo lokacija, lokacija  i samo lokacija ne može se doslovno shvatiti. Činjenica je da je stan koji treba obnoviti, a nalazi se  u centru Zagreba , skuplji od sličnog stana u perifernim dijelovima grada. Ali takav stan u centru ne može biti jeftiniji 50-100 € po m2 od takvog potpunog obnovljenog stana u istom dijelu grada.


Uvijek treba uzeti u obzir da je bolje odmah na početku postaviti realnu cijenu  jer uz našu pomoć Vašu nekretninu možete prodati već u roku od 45 dana.
S početnom većom cijenom , vjerovatno ćete u puno,dužem roku opet doći do cijene koju smo predložili. Što duže čekate veća je mogućnost da ćete realizirati manju cijenu.

Kontaktirajte nas , opravdati ćemo Vaše povjerenje.

NAŠA PONUDA NEKRETNINA ZA PRODAJU 

Nema komentara:

Objavi komentar

Vaše mišljenje nam je važno :)

*Reklamiranje i oglašavanje u komentarima nije dopušteno